Vrachtwagen crasht tegen boom; bestuurder aangehouden

[BARNEVELD] Bij een eenzijdig ongeval op de Zelderseweg in Barneveld is dinsdagavond een vrachtwagen tegen een boom gereden. Door de klap is het merendeel van de cabine weggeslagen. Het gedeelte waar de chauffeur zat, bleef redelijk intact. De chauffeur is door ambulancemedewerkers onderzocht, maar bleek uiteindelijk ongedeerd.


AANGEHOUDEN
Bij de gebruikelijke alcoholtest, die de politie bij ongeval standaard afneemt, blies de chauffeur negatief. Anders was het bij de drugstest, waar uitkwam dat de man iets had gebruikt. Daarom werd hij aangehouden. In afwachting van de forensische arts voor bloedafname is de Belgische chauffeur overgebracht naar het politiebureau in Barneveld. De chauffeur verklaarde dat hij rond 22.40 uur een klapband gehad zou hebben en dat hij hierdoor in de berm terecht was gekomen en tegen de boom was geklapt. De chauffeur was met een lege vrachtwagen onderweg naar de parkeerplaats bij de Goudreinet langs de A1 bij Barneveld waar hij wilde gaan rusten.

DIESEL GELEKT Door de aanrijding werd ook één van de tanks van de vrachtwagen lek geslagen, waardoor er zo’n tweehonderd liter diesel weg is gelekt en in de berm terechtkwam. Een weginspecteur van de provincie Gelderland nam de coördinatie over het opruimen van de gelekte vloeistoffen over. De zwaar beschadigde vrachtwagen is opgehaald.