Familiebedrijf Fa. Kamphorst uit Ermelo bestaat 60 jaar

Foto:

[ERMELO] Al 60 jaar is Fa. Kamphorst een begrip in Ermelo. Het familiebedrijf van Jan en Leendert Kamphorst viert dit jubileum zaterdag 1 oktober met een open dag van 10.00-17.00 uur. Het complete machinepark is uitgestald en er zijn diverse demo’s.

Naast zijn werk op de boerderij begon opa Jan Kamphorst in 1962 aan de Slagsteeg 32 met het assisteren van andere boeren. Met zijn tractor maaide hij het gras en deed oogstwerkzaamheden. Vader Beert en oom Henk zetten in 1969 het bedrijf voort en richtten de Fa. Kamphorst op. Zij specialiseerden zich verder in het loonwerk. Door de groei verhuisde het bedrijf in 1980 naar het Rodeschuurderwegje 26-28 in Horst. Begin jaren ‘80 volgde uitbreiding naar grondwerk en infrawerk: o.a. uitgraven huizen en riolering, voorbereiden straatwerk, met mobiele graafmachines.

Grond- en straatwerk

In de jaren ‘90 werd Fa. Kamphorst een aannemersbedrijf en ging grond- en straatwerk uitvoeren voor bouwbedrijven. Eind jaren ‘90 kwam de derde generatie in het bedrijf: Jan (45) in 1996 en Leendert (43) in 1999. Vanaf dat moment richtte Fa. Kamphorst zich sterk op sloopwerk en aannemerij en groeide de onderneming verder. In 2011 kreeg het bedrijf een nieuw kantoorpand en werkplaats, verwarmd en gekoeld met een aardwarmtesysteem.

Stabiel en duurzaam

Er zijn nu negen pijlers: grondwerk, bodemsanering, rioolwerk, transport, sloopwerk en recycling, straat- en asfaltwerk, afvalbrengstation, containerverhuur en agrarisch loonbedrijf. Leendert: ,,Uitbreiding van de laatste tien jaar is recycling van groen, puin en grond en verhuur van containerbakken. We gaan geen uitdaging uit de weg.” Eind jaren ‘90 bestond het personeel uit acht man; nu zijn er ruim 40 medewerkers. Jan: ,,We zijn een stabiel bedrijf dat ook verduurzaamt. Het dak ligt vol met 1.138 zonnepanelen en we draaien voor 50 procent op hernieuwbare diesel (HVO100), waarmee we 85 procent CO2-uitstoot besparen met 30% stikstof reductie.”

Laat je skills zien!

Naast de bedrijfsactiviteiten, veelal in Midden-Nederland, steunt Fa. Kamphorst allerlei lokale verenigingen en initiatieven door sponsoring. Zaterdag 1 oktober is iedereen van harte welkom op de open dag om het 60-jarig jubileum met Fa. Kamphorst te vieren. ,,Er is een hapje en drankje en om de jeugd te interesseren voor het vak kun je zelf je skills laten zien met spelletjes op de graafmachine.”

Locatie: Rodeschuurderwegje 26-28, tel. 0341-552025, www.firmakamphorst.nl.

Marco Jansen