Rozenkruisers houden open dag in J. van Rijckenborgh-centrum

Foto:

[HAARLEM] Iedereen die belangstelling heeft voor de rozenkruisers van toen en nu is zondag 25 september vanaf 14.00 uur welkom in het J. van Rijckenborgh-centrum (Bakenessergracht 1). Hier wordt een open middag gehouden die in het teken staat van rozenkruisers door de eeuwen heen en wordt gehouden

Jan van Rijckenborgh, één van de oprichters van de geestesschool van het Gouden Rozenkruis, en zijn broer hielden in het pand aan de Bakenessergracht in 1924 voor het eerst een lezing namens het toenmalige Rozenkruisers Genootschap. Inmiddels is de groep flink gegroeid en bestaat het internationaal uit circa 20.000 vrouwen en mannen die hun leven bewust inrichten naar waarden uit de universele wijsheid. Rozenkruisers gaan ervan uit dat het innerlijke leven meer is dan gedachten en gevoelens. 

Op de open middag wordt om 14.00, 15.00 en 16.00 een lezing gehouden over rozenkruisers door de eeuwen heen. Verder zijn onder andere de tentoonstelling ‘De Rozenkruisers Revolutie – traditie en vernieuwing’ en de Pentagram boekwinkel te bezoeken.