Oud Zandbergen wint ANWB Verkeersplein

Foto:

[HUIS TER HEIDE] De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Utrecht is basisschool Oud Zandbergen in Huis ter Heide. Woensdag 21 september werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Marga de Jager, bestuursvoorzitter ANWB.

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 tot en met groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen.

BEWUST VAN HET VERKEER

,,Een verkeersplein maakt leerlingen op een veilige manier bewust van het verkeer en zorgt ervoor dat zij zelfverzekerder worden. En dit hoeft dan niet in het drukke, onoverzichtelijke verkeer rondom de school”, vertelt Laura Moesbergen, lid van de ouderraad. ,,Ook de kinderen uit de aangrenzende woonwijken kunnen gebruik maken van het verkeersplein”.

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna driehonderd scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht.

Voor meer informatie kijk op: www.anwb.nl/verkeerspleinen.