Veens Welzijn heeft hart voor mantelzorgers

Foto:

[VEENENDAAL] Een op de drie Nederlanders van 16 jaar en ouder zorgt langdurig en intensief voor een ander. Dat betekent dat Veenendaal zo’n 22.000 mantelzorgers telt. Corona heeft niet alleen voor extra belasting op de professionele zorg gezorgd, maar ook voor meer vraag naar de inzet van mantelzorgers. Misschien heb jij er ook wel zorgtaken voor een familielid, vriend of buur bij gekregen. Veens Welzijn zet zich in voor het ondersteunen van alle Veense mantelzorgers. ,,We helpen mantelzorgers zo goed mogelijk in balans te blijven. Het combineren van werk/school met mantelzorgtaken en voldoende vrije tijd voor jezelf kan een aardige uitdaging zijn”, zegt Aline Bos, mantelzorgconsulent Veens Welzijn.

Zorg jij voor iemand met langdurige klachten van Covid19?
Veens Welzijn houdt op 26 september een thema-avond voor mantelzorgers met de zorg voor iemand die al gedurende lange tijd corona gerelateerde klachten heeft. Dat het leven er nu anders ziet dan voor die tijd, is je al wel bekend. Naast jouw werk en gezinsleven is er ook zorg bijgekomen voor jouw partner, kind, ouder, familielid, vriend of buur. En onbewust ga je aan de slag, je helpt waar je kan en pakt aan wat blijft liggen. Dat doe je gewoon, want je houdt van de persoon die dat nu niet meer kan. En ongemerkt neem je allerlei taken over en zorg je zelfs misschien wel voor die persoon wat betreft alle dagelijkse handelingen. En je hoopt dat vol te houden tot alles weer veel beter gaat. Maar soms weet je gewoon even niet meer hoe je het allemaal voor elkaar moet krijgen.

Veens Welzijn ziet je.
Speciaal voor jou organiseert mantelzorgconsulent Aline Bos een thema-avond. Er is ruimte om met andere naasten, mantelzorgers te praten over wat je meemaakt en mee hebt gemaakt. En omdat de ervaringen herkenbaar zijn, zul je een luisterend oor vinden, tips en trucs van anderen horen en erkenning ervaren. Bianca Blom, nazorgadviseur van Csupport, is er ook bij om haar expertise in te zetten. Csupport staat naast de patiënt met Covidklachten om advies en ondersteuning te bieden. Nicole Schoeber vertelt één en ander over haar werk als Ergotherapeut. ,,Ik heb heeft veel contact met patiënten, maar ontmoet ook mantelzorgers in de thuissituatie. Voor alle mantelzorgers geldt dat het belangrijk is om op grenzen te letten en je daaraan te houden. En hoeveel baat je kunt hebben aan steun van naasten en zorgprofessionals”, aldus Schoeber.

Belangstellenden zijn van harte welkom op maandag 26 september om 19.30 uur in buurthuis de Duivenwal, Duivenwal 1, Veenendaal 

Is er interesse om elkaar regelmatig te ontmoeten en ervaringen te delen? Dan start Aline een contactgroep. Nu al meer weten? Stuur Aline een mailtje: aline.bos@veens-welzijn.nl of meld je direct aan op: www.veens-welzijn.nl/activiteiten.  Veens Welzijn, altijd dichtbij.

Dit artikel wordt u aangeboden door Veens Welzijn. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl).