Groep 8 van Sint Bavoschool Eemstraat zamelt gebruikt textiel in

Foto:

Groep 8 van de Sint Bavoschool Eemstraat zet zich in voor een beter milieu. Dit doet de klas door deel te nemen aan de Textiel Race, die 12 september van start is gegaan. De leerlingen zamelen oude, kapotte kleding, beddengoed, tafelkleden en zelfs knuffels in. Kortom, alles wat van textiel is gemaakt. Het opgehaalde textiel wordt hergebruikt en dat is weer goed voor het milieu.

Wie oud textiel heeft, kan dit inleveren bij de Sint Bavoschool aan Eemstraat 15 in Haarlem-Noord. Inleveren kan nog tot en met 6 oktober. Men kan zich ook aanmelden via www.textielrace.nl. De leerlingen van groep 8 wegen al het textiel en hopen zoveel mogelijk op te halen. Daarmee maken ze kans op een schoolreisje voor de hele klas.

Sinds maandag 12 september gaan kinderen van tien Haarlemse basisscholen de strijd aan met textielafval. Zij gaan bijna een maandlang zoveel mogelijk oud en kapot textiel inzamelen om te repareren of te recyclen. Buurtbewoners worden bij het project betrokken. Tijdens de race leren kinderen op een interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, de impact van de textielproductie op mens en milieu, reparatie, hergebruik en recyclen. Na een gastles, gegeven door gedreven experts, zijn de scholieren klaar om ook daadwerkelijk hun steentje bij te gaan dragen aan het circulair maken van hun stad.