ChristenUnie/SGP wil op korte termijn extra opvangplekken asielzoekers

Foto:

[NIJKERK] De fractie van de ChristenUnie/SGP in de Nijkerkse gemeenteraad wil dat het college van burgemeester en wethouders zich gaat inspannen om op korte termijn extra opvangplekken voor asielzoekers te creëren.

Dat blijkt uit schriftelijke vragen die door fractievoorzitter Jaco van Putten zijn gesteld. Hij wil weten welke inspanningen het college hiervoor doet. Hij geeft aan dat zijn fractie de afgelopen maanden voortdurend is geraakt door de zorgen die er zijn rond de opvang van asielzoekers in Ter Apel. Onder meer wijst hij erop dat zelfs zwangere vrouwen, kinderen en chronisch zieke mensen buiten moesten slapen zonder basale noodzakelijke medische hulp.

Van Putten wijst erop dat Nijkerk een gastvrije gemeente wil zijn en dat dit onder meer blijkt uit de wijze waarop opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne plaats vindt. Ook krijgt de fractie meerdere vragen vanuit de bevolking of de gemeente niet meer kan doen. Hij vraagt daarom het college op korte termijn extra noodopvangplekken te creëren en daarmee de doorstroom van asielzoekers te bevorderen.

In de vragen pleit hij voor een tijdige en duidelijke communicatie met de gemeenteraad en de inwoners van de gemeente Nijkerk. Gezien de ernst van de situatie in Ter Apel vraagt hij het college met urgentie op de vragen te reageren.

In een nieuwsbrief heeft het college al aangegeven voortdurend op zoek te zijn naar extra opvanglocaties.

door Wijnand Kooijmans